*scroll down for the English recipe*
Kada god se desi da pomislim
da ćemo se pretvoriti u piliće koliko se piletina u svakom obliku sprema u
našoj kući onda pređem na ćuretinu, pa sve to što može sa pilećim belim, pravim
sa ćurećim. Onda bude izlet i na voljenu jagnjetinu ili svinju, ali o tome neki
drugi put.
Ćureće belo, kako ume biti
prilično veliko obično podelim pa iskoristim za nekoliko jela iste nedelje, a
nekad ih častim i sa 2, 3 različita jela isti dan, da mogu da biraju, velim
nek’ ide život samo da smo siti.
Ćuretina sa povrćem je jedno
od onih laganih jela koja se brzo spremaju i za koja ne morate imati neke
posebne veštine.
Biće vam potrebno
400gr ćurećeg belog mesa
200gr šargarepe
200gr kukuruza
200gr graška
2 kašike ulja
200ml vode
1 kašičica mlevene začinske slatke paprike
so
biber
Ćuretinu isečete na kockice
i propržite na ulju. Kada porumeni dodate joj šargarepu seckanu na kolutice, a
zatim i grašak i kukuruz. Poklopite i kuvate 10ak minuta. Dodate so i biber po
zelji, i vodu u kojoj ste razmutili jednu kašičicu začinske paprike. Poklopite
i ostavite da se sve fino ukrčka uz povremeno mešanje nekih 20ak minuta.
Turkey with vegetables
400gr turkey white meat
200gr carrot
200gr corn
200gr green peas
2 tbsp oil
200ml water
1 tsp ground red pepper
(sweet)
salt
pepper
Heat oil in a pan, add
turkey white meat chopped in cubes and fry it until golden brown. Add sliced
carrot, gran peas and corn, cover and cook for about 10 minutes. Add salt and
pepper by taste. Stir ground pepper into water, add it to the pan and again
cover it and cook for about 20minutes with periodically stiring.
Comments
Post a Comment