Ćuretina sa povrćem


*scroll down for the English recipe*

Kada god se desi da pomislim da ćemo se pretvoriti u piliće koliko se piletina u svakom obliku sprema u našoj kući onda pređem na ćuretinu, pa sve to što može sa pilećim belim, pravim sa ćurećim. Onda bude izlet i na voljenu jagnjetinu ili svinju, ali o tome neki drugi put.

Ćureće belo, kako ume biti prilično veliko obično podelim pa iskoristim za nekoliko jela iste nedelje, a nekad ih častim i sa 2, 3 različita jela isti dan, da mogu da biraju, velim nek’ ide život samo da smo siti.

Ćuretina sa povrćem je jedno od onih laganih jela koja se brzo spremaju i za koja ne morate imati neke posebne veštine.

curetina, povrce, kuvana jela, rucak, grasak, kukruz, curetina sa povrcem

Biće vam potrebno

400gr ćurećeg belog mesa
200gr šargarepe
200gr kukuruza
200gr graška
2 kašike ulja                                     
200ml vode
1 kašičica mlevene začinske slatke paprike
so
biber

Ćuretinu isečete na kockice i propržite na ulju. Kada porumeni dodate joj šargarepu seckanu na kolutice, a zatim i grašak i kukuruz. Poklopite i kuvate 10ak minuta. Dodate so i biber po zelji, i vodu u kojoj ste razmutili jednu kašičicu začinske paprike. Poklopite i ostavite da se sve fino ukrčka uz povremeno mešanje nekih 20ak minuta.

curetina, povrce, kuvana jela, rucak, grasak, kukruz, curetina sa povrcem

Turkey with vegetables

400gr turkey white meat
200gr carrot
200gr corn
200gr green peas
2 tbsp oil
200ml water
1 tsp ground red pepper (sweet)
salt
pepper

Heat oil in a pan, add turkey white meat chopped in cubes and fry it until golden brown. Add sliced carrot, gran peas and corn, cover and cook for about 10 minutes. Add salt and pepper by taste. Stir ground pepper into water, add it to the pan and again cover it and cook for about 20minutes with periodically stiring.

Comments