*scroll down for the English recipe*
Kod
mene u kući se proja u svakom obliku vrlo rado jede. Bake su ih pravile često,
svaka je imala svoju verziju, pa smo valjda i navikli. Još kada ima kajmaka i
slaninice, nema bolje kombinacije za doručak.
Verzija sa tikvicama i fetom je, naravno, kao i većina drugih kod mene, došla slučajno, u želji za projom i višku tikvica u frižideru. Zapisala sam šta sam stavila za slučaj da se pokaže kao dobra, i pokazala se - na dalje sam je uvek pravila po ovom receptu.
Biće vam potrebno
3 tikvice
2 kašičice soli
300gr feta sira
500ml jogurta
3 jaja
350gr kukuruznog brašna
100ml vode
100ml ulja
1 kesica praška za pecivo
(12gr)
Tikvice izrendate, pospete
sa 2 kašičice soli i ostavite da puste vodu dok pravite ostatak. Ja sam
koristila tamno zelene i nisam ih ljuštila, ali mogu i one svetle. U činiji
izgnječite fetu, dodate joj jogurt i jaja i sve lepo umešate. Dodate brašno i
mešate dok se ne sjedini, a zatim dodate i ulje, vodu i prašak za pecivo.
Tikvice ocedite od viška vode i umešate u već napravljeno testo. Izlijete u
nauljen pleh i pečete u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta ili dok ne
postane zlatno braon.
Cornbread with zucchini and
feta cheese
Ingredients:
3 zucchini
2 tsp salt
300gr feta cheese
500ml yogurt
3 eggs
350gr corn flour
100ml water
100ml oil
1 bag baking powder (12gr)
Shred zucchini, mix them
with salt and leave to release water. In a bowl mix together feta cheese and
yogurt until it’s creamy. Add eggs, mix well and than add corn flour, water,
oil and baking powder. Squezze zucchini, add them to the mixture. Bake in
greased baking tray in preheated oven in 200°C for about 45 minutes or until
golden brown.
Comments
Post a Comment