*scroll down for the English recipe*
Za sve vas koji volite picu
na sve moguće načine, dajem vam jedan koji je apsolutno savršen. Palačinke
punjene pizza nadevom, zalivene pa zapečene u rerni. Ide vam voda na usta,
znam, i meni.
Recept za palačinke neću
pisati, iskreno ni nemam ga. Uvek ih pravim odokativno, a i verujem da svako od
vas ima neki svoj recept ili pravi kao ja, i stavlja sastojke otprilike. Kada
je u pitanju oblik ja ih pečem u kvadratnom grill tiganju za ovakve prilike,
što ćete i videti na slikama. Meni je lakše tako kada pravim ove punjene
varijante, vi naravno možete u klasičnom tiganju za palačinke ili već nekom
drugom teflonskom. Ne znam ni što su palačinke okrugle i što su samim tim svi
tiganji takvi, ako neko zna neka mi piše.
Pica palačinke će se dopasti
svima, a isto tako i svi mogu da ih naprave. Dovoljno je samo da znate da
ispečete palačinke, sve što dalje sledi je manje zahtevno od toga.
Biće vam potrebno:
12 palačinki
1 pakovanje šampinjona
(obično 400gr)
500gr šunke
500gr kačkavalja
500gr pavlake
300ml kečapa + za posipanje
preko
2 kašičice origana + za
posipanje preko
500ml mleka
3 jaja
Ispečete palačinke i
ostavite ih da se dobro ohlade. Šampinjone iseckate sitno i proprzite u
tiganju, takođe ostavite da se ohlade. Ova dva koraka možete uraditi i veče pre
ili tog dana ujutru ako vam treba za uveče. Ja obično pripremim dan pre
palačinke, kada se prohlade prekrijem folijom i ubacim u frižider, a šampinjone
kada se ohlade prebacim u neku kutijicu ili šerpicu i takođe ubacim u
frižider, da sutradan ne bih imala toliko posla.
Za fil, u činiju sipate 500gr
pavlake, u to dodate 500gr seckane ili rendane šunke, oko 350gr seckanog ili
rendanog kačkavalja, ohlađene pečurke, 300ml kečapa, 100ml mleka i 2 kašičice
origana. Sve to lepo pomešate, uzmete palačinke, filujete ih i pravite sarmice
od njih, svaka treba da sadrži otprilike 2 kašike ovog fila. Ako niste sigurni
kako, pogledajte slike ispod.
Savijene palačinke ređate
jednu pored druge u dva reda u vatrostalnu posudu koju nije potrebno prethodno
podmazati.
Kada ste ih ovako lepo
poređali, uzmete činiju u kojoj vam je bio fil i sipate 400ml mleka i 3 jaja.
Ako vam je ostalo malo fila slobodno ga ostavite i umešajte sa mlekom i jajima.
Prelijete palačinke ravnomerno. Preko izrendate 150gr kačkavalja ili ako je u
listićima samo poređate, zatim pospete sa malo origana i kečapa.
Stavite u hladnu rernu na
180°C i pečete dok se ne prosuši i ne porumeni, trebaće sigurno sat vremena, a
verovatno i više, zavisi od toga koliko vam se rerna brzo zagreva do željene
temperature. Sačekajte da se malo ohlade i uživajte!
Pizza crepes
Ingredients:
12 crepes
400gr mushrooms
500gr ham
500gr cheese
500gr sour cream
300ml ketchup + for
spreading over
2 tsp oregano + for
spreading over
500ml milk
3 eggs
Make crepes and leave them
to cool. Chop mushrooms and cook them in a pan, leave them to cool. For filling, mix 500gr of
sour cream, 500gr of chopped or grated ham, 350gr of chopped or grated cheese, mushrooms,
ketchup, oregano and 100ml milk.
Fill crepes as in the
pictures above and place them in a baking dish. Mix 400ml milk and 3 eggs and
pour over crepes. Sprinkle with 150gr of grated cheese (or sliced), oregano and
ketchup. Bake
in oven at 180°C until it’s golden brown. Serve warm.
Comments
Post a Comment