*scroll down for the English recipe*
Ingredients:
Nepečena torta, koja se lako i brzo spremi, a
oduševiće svakoga ko je proba. Kremaste smese od plazme i kokosa presečene
redovima seckanih banana, pa ima li bolje od toga?! Ovo je ona torta za koju
posle pojedenog parčeta poželite uvek još. Pravim je redovno i svaki put me
oduševi njen dobar ukus i njena jednostavnost. Svi u familiji je obožavaju pa
je u zadnje vreme često bila prisutna na stolu, pogotovo za rođendane.
Plava rođendanska dekoracija je bila ona koja je
dobila najduži fotosešn pa ću najviše njenih slika priložiti. Ja sam je sekla i
nisam ni marila za slike međutim sestra je uspela da uhvati nekoliko skroz
dobrih fotki.
Pa da pređemo na recept, sastojci koji će vam biti
potrebni su:
1.5 l mleka
5 kesica pudinga sa ukusom vanile (200gr)
2 kašike šećera
4 kesice vanilin šećera (40gr)
450 gr putera
400 gr šećera u prahu
250 gr kokosovog brašna
300 gr mlevenog plazma keksa
5 banana
2 kašike šećera
4 kesice vanilin šećera (40gr)
450 gr putera
400 gr šećera u prahu
250 gr kokosovog brašna
300 gr mlevenog plazma keksa
5 banana
U deo mleka razmutite puding, šećer i vanilin šećer.
Ostatak mleka stavite na šporet da se greje. Kada je mleko ugrejano sipate u
tankom mlazu razmućeni puding i kuvate dok ne zgusne. Prekrijete prozirnom
folijom da se ne stvori korica i ostavite da se prohladi. U velikoj činiji
umutite puter sa šećerom u prahu i u to dodate prethodno skuvani fil i mutite
dok se ne dobije glatka smesa. Podelite je na dva jednaka dela. U jedan deo
stavite kokos, a u drugi plazmu. Banane iseckajte na kolutice.
Na tacnu stavite obruč za tortu, bez dna, prečnika 28cm obložen prozirnom folijom i
slažete sledećim redom: pola smese sa plazmom, red seckanih banana, smesa sa
kokosom, red seckanih banana, preostala polovina smese sa plazmom. Tortu
stavite u frižider da se ohladi i stegne, najbolje preko noći. Izvadite je iz
kalupa, uklonite foliju i dekorišete po želji.
Za tortu na sprat povećajte mere za otprilike
trećinu. Ne treba da se opterećujete da li je sve u gram, znam da nisu neke od
mera zahvalne za deljenje. Manji kalup stavite na drugu tacnu obloženu
prozirnom folijom, tortu ređajte na isti način kao što ste i za prvi – veći
sprat i stavite u frižider da se dobro stegne. Kada je stegnuta skinite je sa
tacne sa sve folijom, foliju uklonite i prenesite na prvi sprat dok je i dalje
obruč na torti da bi vam bilo lakše, zatim skinite obruč i dobili ste tortu na
dva sprata. Uprkos kremastoj strukturi stoji vrlo fino bez ikakvog dodatnog učvršćivanja.
Kao što sam već napisala često je pravim pa ću vam
ostaviti nekoliko sličica različitih ideja za dekoraciju. Može da se prekriva
šlagom, puter kremom, da se prelije čokoladom. Možete napraviti vaš miks
mrvica, ukrašavati špricem ili da jednostavno zabodete sveže cvece. Pustite
mašti na volju, ovo je najzabavniji deo, a s obzirom da se torta brzo pravi,
imaćete vremena da uživate u dekorisanju.
Cake with plazma, coconut and bananas
1.5
l milk
5
bags of instant vanilla flavoured pudding (200gr)
2
tbsp sugar
4
bags of vanilla sugar (40gr)
450
gr butter
400
gr powdered sugar
250
gr coconut flour
300
gr ground plazma cookie (or any other kind)
5 bananas
5 bananas
Mix
one part of the milk, pudding, sugar and vanilla sugar. Heat the remaining milk
and when it’s warm enough stir in the mixture. Cook over low heat with constant
stirring until it thickens. Cover with transparent foil and let it cool down.
In a large bowl, mix butter and powdered sugar using a mixer. Gradually add
cooked pudding and mix until you get smooth mixture. Divide into two bowls, in
the first add ground plazma and in the second coconut. Cut bananas into slices.
Place
a round cake mold without bottom, 28cm in diameter, directly on a serving plate
with sides lined up with transparent foil. Put half of the plazma mixture, cover
it with banana slices, than spread the coconut mixture, cover it with banana
slices and finish with the other half of the plazma mixture. Put it in the fridge over
night, remove the tin and foil, cover with heavy cream, melted chocolate or
buttercream and decorate with some sprinkles, chocolate or even fresh flowers.
Comments
Post a Comment